Friday, 23 September 2011

law..lawyer..loyar..

Haloo3!!! assalamualaikum....
Arini tepat kol 12.00 pm selesai paper final aku yg kedua...LAW346..(after first paper TAX320)...loya ke loyar suma ada bila mai time paper nih..mna x nya subject akta2 nih aku mg sengal skit dengan nak igt section utk general principle lg, berbagai cases lg dengan nma yg x bolh nak bagi sedap n senang utk igt..contoh cm Abu vs Aminah kaa kan..hahaha..MEMANG X r!!!!..tp mg padan muka kat aku gak sb study last minute..sampai tilam pun dah beralih arah ke ruang tamu semata-mata nak study law..haha...bila time jwb td pun hrmm apa yg igt masuk tulis ja laaa...haha...(asalkan buat)...apa2 pun alhamdulillah suma dah selesai..utk paper law ja laa walaupun masa cm x mencukupi jaaa..huhu..paper lain insya-Allah harap dpt buat yg terbaik..cheqqq takot..!!!!

our feeling after finished with law346..because of lack of TIDURRRR!!!!!

Thursday, 22 September 2011

gadis semasa by yuna..

video

Oh begini rasanya cinta
Bila diagung-agungkan Kuasanya
Dan aku begitu naif untuk dirimu
Kerna oh usia

Oh sekarang bukannya masa
Untuk kau ungkit lagi salah siapa
Dan engkau terlalu ego untuk diriku
Kau memang begitu

Bukalah mata
Yang selama ini engkau pejamkan
Dan lihatlah diriku...

Buanglah buanglah!
Buang curiga yang telah lama kau simpan
Yang mungkin memudaratkanmu

Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyayangi dirimu

Kau mahukan gadis semasa
Yang bisa memberikan kau segalanya
Dan engkau tak mampu melihat apa yang
Ada didepanmu

Kau mahu perubahan dunia
Tetapi pada aku kau sama sahaja
Dan engkau terlalu ego untuk diriku
Kau memang begitu
 
 p/s : LAYAN LAGU NIH BESH GAK..!!smooth and steady..

Wednesday, 21 September 2011

selepas sudah bosan...!!!!!!!

haloo3!!!!!!assalamualaikum....!!!!
ishh byk sungguh laa sawang dlm umah aku yg bernama 'tentang aku' nih...haha!!!meh sini nak bersihkan..nak buang sawang2, habuk suma nih...haha!!!dah lama aku x update blog aku yg satu nih..hrmmm...nak bt cmna bz sgt, x da masa nak update..hahaha!!!!!ya laa tu cik amalina oiii, men game, dating bolh plak...aishhh!!!
selepas sudah bosan ek??hrmm kenapa dah bosan??sb dah bosan laa..huhu..dah bosan jom p cari yg len...bak kata pepatah habis madu sepah dibuang...truk2...haha!!tp nih bukn berkaitan ngan cari pak we len ek...haha saya sayang 'si dia'..haha!!!nih pasal social networking...selepas dah bosan dok bersosial bersama FB so tingin gak nak ber TWIT plak..haha!!!kalu nak diikutkan TWITTER nih pun dah lama wujud, dah ramai org guna, and ada yg sampai dah bosan gak..tp aku baru nak berjinak-jinak ngan TWIT2 nih..tp x pa laa ikut ska aku lah..hahaha!!!!
one more aku ermm bukn setakat sign up TWITTER..FORMSPRING pun aku wujudkan profile aku kat situ..hanya beberapa minit selepas aku wujudkan profile aku kat TWITTER..haha...critical dah budak nih...!!!!tp x pa lah ikut ska aku lah..hahaha!!!!
so kepada sesiapa yg ada TWITTER janganlahh segan2 nak TWIT2 ngan i k....chauuu..!!!!


want to follow? just type : nuramalina1891

p/s : doakan saya buat yg terbaik dalam final exam k....hehe!!!

Saturday, 28 May 2011

panggung wayang...

Halooo...assalamualaikum......post aku kali nih nak ceritakan tentang movie menarik yg aku tonton time cuti semester lepaih..haha!!!!kalu nak diikutkan buln mei mg byk movie yg besh3 tp aku sempat tgk 3 movie jaaa...ongkos maaaa....harga tiket bolh tahan tp besalaaa aku kalu p tgk wayang x sah kalu x makan..maksudnya aku byk spent kat makan laa kalu skali kluaq ngan member.....huhuhu!!!!!lainlaaa kalu ada yg nak belanja makan...sepuluh jari aku tadahkan...hahaha!!!!!




first aku g tgk kongsi bersama 'future biz partner' fatin syamimi bt che wan...hahaha!!!thank mimi coz bwk aku g jln2 tgk cita nih....bg aku cita nih boleh tahan laa tp x berapa nak berkenan ngan ending cita nih..hrmmmm...adnan sempit superb lg laaa...tp sam totap macho men..hahaha!!!!yeah tumulak.!!!!!




nih cita second yg aku tgk...kali nih aku g tgk ngan teman sepermainan aku syikin...fuhhh mg meleleh laa aku dlm panggung bila tgk cita nih..ada part yg sweet and of cos ada part yg sedih mehhh....dlm cita nih kalu aku, part yg paling sedih adalah time mat mati kena pukul ngan besi...huuuu mg sedih r....part yg paling sweet yg aku ska bila adam kata " nur adalah yg paling indah dlm hidup abang"....huuuu rasa dihargai..."abanglah cinta pertama nur"....yg x leh blah, sedang aku disini meleleh tgk cita nih, 'si dia' plak dok gelak di sana bila tgk cita nih...x feeling abis r 2....tp aku x sangka dia p tgk gak cita nih..hahaha!!!!!cayalaa.....nur kasih movie nih ialah penamat segala crita nur kasih...overall bg aku besh laa..;))



haaa nih movie ke-3 aku tgk..baru semlm aku p tgk bertemankan cik nin a.k.a amanina...haha!!!plan nak g bli brg2 n alat tulis jaaa tp alang-alang dah dtg kan layan ja laa movie seketoi..n we decided to watch KARAK...aku nak tgk pun sb ada syahir...:P..aku tgk trailler cita nih cm menarik n menakutkan jaa so apa lg aku ngan cik nin pun serbu laa panggung...(x da laa serbu sgt, sopan jaa)... cita nih awai2 pun dah mg scary laa..dlm wayang 2 mg dok bergema laa jeritan manusia...time dkt pekan karak 2 pun dah seriau dah....kat situ ada lawak gak so agak menarik laaa...balance lawak n menakutkan...bdk skolah yg mata kena cucuk garpu , mak cari anak ,volkswegan kuning..nih antara watak scary dlm cita nih....syahir kira ok laa even bru first time berlakon...tp cita nih x leh lawan laa cita yg paling menakutkan stakat nih yg aku tgk kat panggung..the crazies...huuu cita nih aku rsa aku asyik nak totop mata jaaa..buat abis duit aku bli tiket..bukan sb x bes tp sb aku x brani nak tgk....hahaha!!!!!cita nih x da kaitan ngan hantu tp more to virus laa from water supply kat satu pekan kecil nih..then bila penduduk tempatan minum air from water supply, dorg jd gila..bila dah penduduk gila mestilah mcm2 benda terjadi....ishhh bayangkan kalu....hrmmmmmm!!!!!







Monday, 23 May 2011

menangis..crying...

Assalamualaikum pembuka bicara..(sebab dah lama x update blog aku nih) huhu....org lain cuti dah nak abis dah yg aku baru nak p daftar blajaq keta..haha!!x paa laa asalkan aku daftar gak nnt bila2 aku rasa nak p blajaq aku p jaa laa...orait back to main topic..'menangis...crying'...suma org tau menangis tu apa kan..so x payah laa aku explain lebih lanjut k....hrmmm ekceli dulu aku nih adalah orang yg paling susah nak kluaqkan ayaq mata..susah sangat..haha!!!!tp skrg nih air mata aku nih senang sgt nak mengalir kluaq...kalu datang malam jaa mst nak mengalir air mata nih..huhu..pasaipa ek???mungkin aku kini menjadi semakin sensitif????...atau sb aku x kuat???..huhu....ntah laaa....apa2 pun tolonglah YA ALLAH engkau kuatkanlah hati hambamu ini..huhu!!!!!



Wednesday, 27 April 2011

balik kampung...heeee!!!!

arini aku ngan housemates aku nak balik kampung umah tok aku..hehehe...rindu laaaa....haha!!!! (gedik plak aku..cm kampung 2 jauh sgt dri U aku nih)....tp aku tetap RINDU kampung aku....huhuhu!!!!!!! sgt tenang dgn sawah padi yg menghijau bersama angin sepoi-sepoi bahasa, bunyi hutan, kicauan burung, n paling penting nak tgk ayam...haha!!! pasaipa penting nak tgk ayam?? nih sb mama aku bru bli ank ayam 2 buln lps, so nak tgk ayam 2 dah besaq mna dah..haha!!!!!mst comei cm aku...(wekkkkk).....

nih antara suasana kat kampung tok aku...model sampingan nih kazen aku..amna si tembam..haha!!!

nih tok long..jiran tok aku...slalu gak mai sembang ngan tok aku petang2...!!!!!

hari yang agak mengecewakan...!!!!! ;(

dah lama x post entry kat blog aku nih..ermm mungkin sb x da mood lg nak post entry..tp arini tba2 ada mood plak...hrmm berdasarkan tajuk diatas 'hari yg agk mengecewakan'..refer to hari semlm...ekceli amat mengewakan..nih suma pasal paper FAR250 or paper akaun aku laaa..huhu!!! aku x tau laa apa kena ngan soklan 2...nak kata aku x study..hrmm aku study gak smpi lewat mlm (ehem)...tp bila mai hari final aku x leh nak jawab...amat menyedihkan...tp kalu nak diikutkan bukan aku jaa rmi yg x puas ati ngan soklan 2...tp mungkin salah aku jugak sb study last minute n mungkin salah soklan 2 jugak..hahaha!!!!!sapalaaa yg buat soklan 2????...aigoo~~aku rsa cm kena repeat jaa akaun nih next sem...(takut nak sebut tp dia nak sebut jugak)...hrmm kalu kena repeat nak buat cmna.. terpaksalaaa....mama adik minta maaf sangat2 kalu adik kena repeat paper nih..huhuhu...:(( skrg nih aku hanya mampu utk berdoa byk2 kat Allah moga aku dan juga kawan2 ku lepas dari tahap bahaya...btw TERIMA KASIH kpd mereka yg telah memberi semangat kat aku...aku akan cuba utk jadi kuat (bila nak dpt result nnt) huhu....makacih..!!!!! 


 cmnilaaa aku kot..huhuhu!!!

Wednesday, 20 April 2011

kini bermulalah..!!!

arini bermulalah final examination aku utk paper yg pertama....paper pertama aku ialah paper AIS..bukn ais yg org dok mkn 2 tp AIS is stand for ACCOUNTING INFORMATION SYSTEM...dgq tajuk nih besa2 jaa tp makk aiiiii paper nih lah adalah antara killer subject utk semester nih...dah lah carry mark aku cm apa lg..so mg kena pulun laa time final nih...MYOB, EXCEL, INTRO TO AIS, CBIS nih suma nak kena paham btoi2..tp aku bt2 paham jaa laa...haha!!!!hrp2 aku dpt buat yg terbaik laaa utk exam sem nih...uihh x sabaq sebenaqnya nak bg abis suma nih then aku nak cuti rehat puas2..haha!! (puas kah??)..btw aku nak wish good luck utk suma housemates aku FAR, NINA, ENA n TQAH....jom kita buat sama2 (ehh buat sama2??)....jom kita PULUN sama2 or jom kita GIGIH sama2...haha!!!!! dan jugak utk en.ZUL semoga berjaya laaa ngan xcess keja 2..jgn nak mati2 plak ek....buat elok2...INSYA-ALLAH suma akan berjalan ngan lancar k....


suasana di hari peperiksaan....

Monday, 18 April 2011

sabo ja lah..!!!!

post nih ditujukan kepada irna ibrahim yg cm jiwa kacau jaa malam nih....
SABO JE LAHHH..!!!!!!!

CHILL LAH CM DORAEMON NIH..HAHA!!!!!

my housemates..!!!!!!

nih my housemates yg rocksssssss..!!!!haha...ada mcm2 jenis..range dia drpd skema alam ke gila-gila skit..tp km suma mg hap-pening lah..haha!!!housemates aku nih ekceli classmates aku since part 1 lg..so mg dah lama kenai dah laaa..so dah tau dah perangai masing-masing cmna...haha..tp km mg besh laa...aku sayang hampa suma tau..!!!muuahhxx!!!!



nih lah cik far yg telah memberi virus 'creat blog'..dialah yg slalu bwk km p skolah pagi2 ngan saga rally dia..haha..makasih yaaa..


nih cik nina or cik nin...kalu nak minta khidmat nasihat pasai cinta bolehlaa p kat dia..haha!!!dia pun dah nak kawen dah x lama lg tuh..hahaha!!!!!( btoi x cik nin??)


nih aku ngan irna or cik ena...aku satu bilik ngan dia...dia nih seorang yg sgt berdedikasi..haha!!besalaa naib presiden kelab kan....x pa ena teruskan usaha anda...!!!!


nih aku ngan cik tqah...dia nih mula2 kita kenai cm agk pendiam..tp bila dah lama2 kenai bru kita tau dia nih cmna..si pendiam dah jadi si pot pet pot pet dan brutal sebenaqnya bdk nih..haha!!!!!(sori tiqah)..

LOVE U ALL..!!!!
jom kita kecapi impian kita bersama....
kawen jgn lupa ajk aku......




Si Dia..!!!!

Aku dan dia berkenalan pada semester lepas...drpd as a fren kepada more than a fren.. then km kwn as 'in a relationship' utk beberapa bulan....pada bulan december lalu telah terjadinya satu tragedy yg telah melukakan hati seseorang itu....I'M SO SORRY..then dua bulan lepas tuh aku realize that he is someone special for me...kisah aku nih dah jadik cm lagu BACK TO DECEMBER BY TAYLOR SWIFT daaaa....haha!!!!!meh nak cita skit pasai dia..dia nih budak art n design kat U aku gak..kira bercinta dlm U lah nih...haha!!kalu diikutkan, aku  dlu x pernah trpikir nak brkenalan ngan bdk dari course AD atas sb2 tertentu lah hehe!!!tgk2 aku yg tersangkut plak..haha!!amik hg amalina..tp nasib baik dia nih sorg yg sangat baik (ada jahat gak) and sweet even dia nih agak pemalaih skit...aku ngan dia nih berbeza sb aku nih agk skema (nmpk jaa skema) dia plak cm hoppers jaa sb dia ska hip hop...tp walaupun kita berbeza tp hati kita tetap sama kan.....;)) tima kasih en. zulfadhly for loving me...I LOVE U!!!

si dia yg berjaya membuka hati aku mr.cap....
love ur smile.....haha!!!

family aku..!!!


 nih papa n mama saya...dua dua ada mcm2 ragam even kat umah kaa or kat mna2 jaa..mama saya nih agak garang skit tp nih itu sb nak ajaq saya utk jadi org yg lebih berguna..saya nih nakal skit..(nakal kerrr)..saya tau mereka sgt sayang sama saya dan juga km yg len...haha..mereka ini sweet saaangatt....
LOVE them so much..muahhhhh!!!!

nih my big bro saya....satu satunya abang yg aku ada....dah keja, gaji lumayan....kaa-ching$$$...
tp BILA NAK KAWEN?????haha...x sabaq nak ada kakak ipaq dah..haha!!!!

nih aku ngan kak jie...km mg rapat...kalu aku perlukan khidmat nasihat aku akan rujuk kat dia..haha!!!dia nih skrg tgh study master dekat usm n bakal lecturer..wahhh besh2..!!!soklan cepu perak lg...
BILA NAK KAWEN?????haha..!!!!

p/s : kepada famili saya yg len..luv u all gak tp pic x da nak masuk dlm blog nih..sori...kalu nak masuk gak meh gambaq hampa bg kat aku.....

....X nak ada blog trus ada blog.....

Dulu aku rsa x nak ada blog sb aku nih pemalaih skit nak update blog2 nih..lgpun aku x reti nak tulis apa dlm blog nih..even life aku selama nih x pernah pun ada diari..sb aku nih jenis yg malaih skit nak pikiaq (pengakuan berani mati)..haha!! then sampailah hari yg bertarikh (hari ini) .Al-kisahnya bermula lepaih aku bgun dri tidoq petang yg agk lewat sudah td bila housemates aku (yg sebelum nih x da blog lg) dok rajin laa buat blog then depa pun suruh laa aku join skali..mula2 aku pikaq laa gak nak buat kaa x sb aku dok pikiaq bolh jalan kaa x blog aku nih...pas2 aku decide buat jaa laa..haha!!!so start from now aku aku dah jd blogger, wahh blogger gitu..haha!!!!! tima kasihlah kepada mentor cheq farhana mustaffah, n to rakan seperjuangan cheq irna n amanina sb tunjuk ajaq selok belok suma benda nih...tima kasih jugak kat yunk (zul) for ur support..haha..(japg x masuk nma dia tacing plak kan..hahaha)..kiddin'.....disini ada satu pantun baik punya...

Buah cempedak di luar pagar,
Ambil galah tolong tunjukkan.
Saya budak baru belajar,
Kalau salah tolong tunjukkan.


muka gumbira ada blog baru..hahaha... (sori cm gediks skit pic nih..haha)